Jump to content
Elit Fórum

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

SZIGO

Sword Coast Legends-Codex (2015)

Ajánlott bejegyzések

SZIGO
2010132-20151023-acH1JJ.png
 
 
 
Sword Coast Legends-Codex (2015)
 
 
Ritkán valósulnak meg az asztali szerepjátékokat és a videojátékokat egymáshoz közelítő virtuális alkotások. Nem véletlen: a valódi, fantáziára bízott RPG-kben a lehetőségek száma is szinte ténylegesen végtelen, és könnyű belátni, hogy ezt milyen nehéz átültetni a videojátékok médiumára. A tabletop RPG-k kooperatív jellege ennek ellenére jól adja magát a számítógépen is, hiszen a multiplayer mód áthidalhatja a helyben és időben előforduló távolságokat. A Sword Coast Legends nagy célokat tűzött ki maga elé, méghozzá azt, hogy átvigye az asztali szerepjáték metodikáját, a többjátékosságot és a mesélő személyét egy látványos videojátékba. Az anyag így tartalmaz kooperatív módot, a kampányban négyen kalandozhatunk együtt, illetve más játékmódokban egy ötödik fő, a Kalandmester is csatlakozhat. Kár, hogy a Sword Coast Legends mindenhol elvérzik, ahol számít.
Az elérhető szerepjátékrendszer félelmetesen gyenge, névleg, messziről hasonlít csupán a Dungeons & Dragons ötödik kiadására, de valójában rendkívül távol áll tőle. A játék folyamán nem lesz lehetőségünk tolvajlásra, vagy szakértelmek alkalmazására, lévén ezek kompletten hiányoznak az SCL-ből. A karakterek közti különbségeket az értékeinken túl (erő, intelligenca, és hasonlók) olyan képességfák határozzák meg, amelyeknek 99 százaléka csak harcban alkalmazható, borzalmas adaptáció lévén a varázslatokat is így fejleszthetjük. Ezek a skillek meglehetősen unalmasak, nem kifejezetten különböznek egymástól, ahogy mélyülünk el a fában, jól látszik, hogy csak 2-3 core képesség erősebb változataira fogjuk költeni pontjainkat. Az eredeti rendszerhez képest jóval kevesebb számban implementált kasztokhoz dukálnak egyedi skilltree-k is, de a fegyveres harcmodorokkal kapcsolatosak például mindenkinek elérhetőek. Egyébként a játék másból sem áll, mint harcból és lootolásból, úgyhogy akkor már több értelme lett volna megfelelően kidolgozni a harc- és szerepjátékrendszert, továbbá a felhasználói felületet, de ennél nagyobb baj, hogy más területen sem domborít a cím.
A harc tehát szódával elmegy, de szomorúságomra a történet is gyenge eresztés, annak ellenére, hogy a Sword Coast Legends úgy van marketingelve, mintha bármi lenne benne, ami hasonlít a klasszikus RPG-khez. Az első perctől kezdve brutális kliséhalmazt kapunk. Vicces, hogy az oktatómódot is kín végigszenvedni a játékot egyébként is végigkísérő borzalmas szinkronok és az elnyomhatatlan párbeszédek miatt, nemhogy az első questhubot, amely nem más, mint egy jó öreg karaván, melyet őrzünk. Tegyük hozzá, hogy a „kísérsz egy karavánt” a TOP 3 unalmas kalandkezdet között azért ott van, rögtön valahol az „ülsz egy fogadóban” mellett. Ugyan a Pillars of Eternity is bedobta, ott mindössze 10 percig tartott a dolog, és gyorsan átváltott misztikumba a téma. Viszont amivel itt találkozunk majd, az messze van a rejtélyestől, az érdekestől, vagy úgy konkrétan bármilyen figyelemfelkeltő plot-elemtől. Emellett a minimumot sem sikerült kihozni a Forgotten Realms világból, mely egyébként is nehezen szabadul a szokásos kliséitől, de itt sem erőltették meg magukat a történetírók.
 
 
Telepítés:
1. Írd ki lemezre vagy mountold be az ISO fájlt egy virtuális meghajtóba.
2. Telepítsd a játékot. 
3. Másold az ISO-ban található SKIDROW mappa tartalmát a telepítési könyvtárba.
4. Játssz.
 
2010127-20151023-9qIkfH.jpg
2010128-20151023-hD6NR2.jpg
2010129-20151023-IrEWyM.jpg
2010130-20151023-8139CN.jpg
2010131-20151023-fsKVPw.jpg
 
 
Minimális gépigény:
 
CPU: Intel Core 2 DUO E6700 @2.66 GHz or AMD Athlon 64 X2 6000+
RAM:4 GB RAM
GPU: NVidia GeForce 8800GT or AMD Radeon HD 4850 or better
DX: Version 10
OS: Windows Vista 64bit
HDD: 20 GB available space
Hang: DirectX9c compliant
 
 
Ajánlott gépigény:
 
CPU: Intel Core i5 2500k @3.3 GHz or AMD Equivalent
RAM: 8 GB RAM
GPU: Radeon R9 270X or NVidia GTX 760 or better
DX: Version 11
OS: Windows 7 64bit or better
HDD: 20 GB available space
Hang: DirectX9c compliant
 
Please login or register to see this code.

 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Figyelem!

Az oldal használatával elfogadod az általunk hozott szabályokat.