Jump to content
Elit Fórum
Sign in to follow this  
grabacs

Én még itt vagyok (mHD) - (I'm Still Here) 2024, HDLight.H264.Hun, 2,34 GB (mkv)

Ajánlott bejegyzések

grabacs

Én még itt vagyok (mHD) - (I'm Still Here)   2024
színes, szinkronizált (+felirat), francia-brazil, életrajzi/történelmi/dráma, HDLight.H264.Hun, 2,34 GB (mkv)

uEgPUpcde3EhEDj3HXU-UQ.jpg

rendezte: Walter Salles
írta: Marcelo Rubens Paiva
forgatókönyv: Murilo Hauser, Heitor Lorega
producerek: Maria Carlota Bruno, Martine de Clermont-Tonnerre, Rodrigo Teixeira
ügyvezető producerek: Renata Brandão, Juliana Capelini, Thierry de Clermont Tonnerre, Masha Magonova, Lourenço Sant'Anna, David Taghioff, Guilherme Terra
zene: Warren Ellis
operatőr: Adrian Teijido
vágó: Affonso Gonçalves
szereplő-válogatás: Leticia Naveira

szereplők: 
Fernanda Torres (Eunice Paiva)   Bertalan Ágnes
Fernanda Montenegro (Eunice Paiva idősen)   (nem szólal meg)
Selton Mello (Rubens Paiva)   Rajkai Zoltán
Guilherme Silveira (Marcelo)   Kocsis Gergő
Antonio Saboia (Marcelo idősebben)   Moser Károly
Luiza Kosovski (Eliana)   Pekár Adrienn
Marjorie Estiano (Eliana idősebben)   Ligeti Kovács Judit
Valentina Herszage (Veroca)   Laudon Andrea
Maria Manoella (Veroca idősebben)   Spilák Klára

Eunice (Fernanda Torres) boldogan él férjével és közös gyermekeikkel Rio de Janeiróban. A férj, Rubens Paiva azonban ellenzéki politikus, az épp regnáló katonai diktatúra egyik hangos kritikusa, így 1971-ben a hatóságok erőszakkal elviszik őt otthonából. Eunice és a gyerekek ezáltal nemcsak a családfő hiányával, de az elnyomó rendszer valódi arcával is szembesülnek. Évekig várják vissza Rubenst, aki lehet, hogy soha nem térhet már haza. Eunice azonban nem nyugszik, és elhatározza: megkeresi eltűnt férjét.
Walter Salles családdrámába oltott politikai krimije a később ügyvédként és emberi jogi aktivistaként híressé vált Eunice Paiva szemszögéből mutatja be Brazília történelmének egyik legsötétebb időszakát. A film Eunice és Rubens legidősebb fiának, Marcelo Rubens Paivának az azonos című könyve alapjánkészült, aki apja eltűnése idején 11 éves volt.
A három Oscar-díjra jelölt (legjobb film, legjobb nemzetközi film, legjobb női főszereplő) Én még itt vagyok nagyszabású, évtizedeken átívelő, megrázó portré egy családról, akik az igazság keresésére tették fel az életüket.
Az Én még itt vagyok hihetetlen sikerszériát fut, ősszel a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó díjat, majd a New York-i és a torontói filmfesztiválok programjában is szerepelt. Fernanda Torres-t olyan színésznők társaságában jelölték Golden Globe-ra a legjobb női főszereplők kategóriájában, mint Nicole Kidman, Angelina Jolie, Tilda Swinton és Kate Winslet, kisebb meglepetésre pedig első brazil színésznőként meg is kapta a díjat. A filmben Torres mellett szerepel az édesanyja, Fernanda Montenegro is, akit ugyanúgy egy Walter Salles-rendezés, a Központi pályaudvarban nyújtott alakításáért jelöltek Golden Globe-ra és Oscarra 1999-ben.

Méret: 2,34 GB
Hossz: 02:19:11
Video: H.264/AVC 1920x1036 24fps 2250 kb/s [Portuguese [Default] (H.264/AVC, High Profile, Level 4.1, 1920x1036, 24.000 fps), 2250 kb/s]
Audio: AAC 48000Hz 2.0 chn [Hungarian (Audio 1) [Default] (AAC, 48.0 kHz, 2.0 chn)]
Subtitle: UTF-8 [Hungarian, Forced (Subtitle 1) [Default, Forced]]
Subtitle: UTF-8 [Hungarian (Subtitle 2)]

eredeti név: Im.Still.Here.2024.1080p.HDLight.x264.HuN-MaTeK

MTA2MTIwOA.jpg

Please login or register to see this code.

Saját feltöltés, jelszó nincs.

Hozzászólás megosztása

Link a hozzászóláshoz