Jump to content
Elit Fórum

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

vjeti

Tolvai Renáta - A Döntőben Elhangzott Dalok

Ajánlott bejegyzések

vjeti

Please login or register to see this attachment.

Please login or register to see this code.

 

Megjelenés dátuma: 2011
Stílus: Pop
Formátum: MP3
Bitráta: 320 kbps
Frekvencia: 44,1 kHz

Leírás:
Tolvai Renáta Tímea (Nagyvárad, 1991. március 24.– ) magyar énekesnő, a 2010-es Megasztár 5 győztese.



Tolvai Renáta, művésznevén Tolvai Reni 1991. március 24-én született Nagyváradon, a Partium régiónak társadalmi, kulturális és gazdasági központjában.

2010-ben jelentkezett a Megasztár 5. szériájába és végül megnyerte, s ezzel együtt elnyerte „Az Év hangja Magyarországon” címet. Még ebben az évben megjelent A döntőben elhangzott dalok címmel első koncertalbuma.

2011. július 7-én jelent meg az első önálló lemeze Ékszer címmel. Az első kislemez az albumról és egyben elsőként megjelent saját dala a Hagylak menni című szerzemény lett. A 2011 nyarán megjelent dalt nem sokkal később követte a dalhoz forgatott kisfilm bemutatása. Nagy népszerűségnek örvendett a dal és a hozzá forgatott klip is, hamar a slágerlisták élére tört. A Hagylak menni című dal szakmai elismerésben is részesült, ugyanis elnyerte a Transilvanian Music Awards legjobb magyar pop-dance slágerének járó díját valamint a közönség által a Bravo Otto gálán Az év legjobb magyar videoklipjének járó elismerést. Mára a legnagyobb videomegosztó portálon 10 millió feletti a Hagylak menni dal- és klipfeltöltések összes nézettsége.

2011. szeptember 14-én jelent meg második videoklipje az Ez még csak a kezdet című dalhoz, amiben duettpartnere Rácz Gergő.

2011-ben illetve 2012-ben is jelölést kapott Az év magyar énekesnője kategóriában a Bravo Otto gálán, valamint 2012-ben a VIVA Comet díjátadón Az év énekesnője kategóriában.

2012-ben bekerült a legjobbak közé a Dal című hazai eurovíziós dalválasztó műsorba az Élek a szemeidben című slágerével.

2013-ban új zenei stílusban, keleties motívumokkal jelent meg angol nyelvű dala és videoklipje a Playdate címmel. A dalhoz készült videoklip 2013. május 3-án került bemutatásra. Később megjelent a dal magyar változata is, Mesebeli éj címmel.

2013 augusztusában újabb dala jelent meg Promise címmel, Metzker Viktória lemezlovas és a No!End közreműködésével. A dal zenei alapjait 2012 nyarán a CPR Productionnel közösön készítette Chicagóban. 2013 végén Shout című dalát is bemutatta.

2014 májusában jelent meg a Shout kislemezhez a videoklip. A Do!című második stúdióalbuma megjelenése előtt még debütált a Behind The Scence videoklip.

2014. október 27-én jelent meg a második nagylemeze, Do!címmel.

Dalai alapjában véve az R&B-pop kategóriába sorolhatók, de megtalálhatók bennük az electro pop, jazz és soul behatások is. Egyéni stílusára nagy hatással voltak példaképei: Beyoncé Knowles és Aretha Franklin.

2015 elején két videoklipet is leforgatott, az egyiket a Do! című dalához, a másikat Metzker Viktória közreműködésével az I rise dalhoz.

Reni nagyon energikus, érzékeny és nyitott személyiség. Az elmúlt évek alatt több országos szintű jótékonysági megmozdulásban vett részt. 2017-ben A nagy duettben volt látható Danny Blue oldalán.

2017. december 6-án bejelentették, hogy a Duna eurovíziós dalválasztó műsorába, A Dal 2018-ba bejutott a Crack My Code című dala.[2]

2018 őszén a Sztárban sztár hatodik évadában versenyzőként vett részt, ahol a negyedik helyen végzett.

Dallista:
01 - Single Ladies
02 - Poker Face
03 - The Show Must Go On
04 - Mindig Az A Perc
05 - Lady Marmalade
06 - Summertime
07 - Empire State of Mind
08 - Crazy in Love
09 - Endless Love
10 - I'm Your Baby Tonight
11 - Szerelem Utolsó Vérig
12 - All I Want for Christmas
13 - Fever
14 - Hush Hush
15 - Crazy
16 - Hamvadó Cigarettavég
17 - Hurt
18 - The Way You Make Me Feel
19 - Caruso

 

Link:

Please login or register to see this code.

 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Figyelem!

Az oldal használatával elfogadod az általunk hozott szabályokat.