Jump to content
Elit Fórum

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

vjeti

Muri Enikő - Enciklopédia

Ajánlott bejegyzések

vjeti

Please login or register to see this attachment.

Please login or register to see this code.

 

Megjelenés dátuma: 2012
Stílus: Pop
Formátum: MP3
Bitráta: 320 kbps
Frekvencia: 44,1 kHz

Leírás:
Muri Enikő (Nyíregyháza, 1990. április 24. –) musicalszínésznő, énekesnő, az X-Faktor második évadának 2. helyezettje és egyben legjobb női hangja.

14 éves korában került be egy nyíregyházi színitanodába, ahol félévente volt egy vizsgaelőadásuk. Az első Victor Hugo – Nyomorultak című darabja volt. Enikő tinédzserkorában a VIVA karaokeműsorában, a Shibuyában tűnt fel, amit meg is nyert. Később eltűnt a köztudatból, egészen 2010-ig, amikor jelentkezett az X-Faktorba. Már a válogatón lenyűgözte a zsűritagokat és a közönséget, de mégsem került be az élő műsorba. Ekkor csalódottságában eldöntötte, felhagy énekesi pályafutásával, de meggondolta magát, és 2011-ben újra feltűnt. Nagy Feró mentoráltjaként második helyezett lett. A műsor után megjelent Az első X albuma, amely a versenyben elhangzott dalokat tartalmazza. A MAHASZ albumeladási lista második helyéig jutott.

A 2011-es X-faktor végezetével Szirtes Tamás, a Madách színház igazgatója felkérte az ifjú tehetséget, játssza el új színdarabjában, az Én József Attilában, Attila szerelmét Vágó Mártát. Enikő örömmel vállalta a felkérést, hiszen vágyai között a színészkedés is szerepelt. 2012 májusában végzett Gór Nagy Mária színitanodájában. 2012. augusztus 28-án jelent meg első önálló stúdióalbuma, Enciklopédia címmel, valamint még ebben az évben közreműködhetett Dolhai Attila Ragyogás című albumán. 2013-ban a Budapesti Operettszínházban kapott egy újabb lehetőséget: a Ghost című musical főszerepét bízták rá. A Madách Színházban a Mamma Mia! musicalben léphet nap mint nap a deszkákra Sophie Sharidan-ként, az Operett Színházban, pedig a Fame és a Marie Antoniett főszereplőjeként. 2016-ban szerepelt a TV2 Sztárban sztár című műsorának negyedik évadában, ahol negyedik helyen végzett. 2017-ben bekerült A Dalba, a Jericho című számával.


Dallista:
01 - Késö már
02 - Miért jó_
03 - Soha ne érjen véget
04 - Ne ments meg!
05 - Mama
06 - Célba értem
07 - Örültség
08 - Amikor minden összedöl
09 - Menj!
10 - Bárhová is mész
11 - Botladozva
12 - Give Some Get Some
13 - Make Me Okay

Link:

Please login or register to see this code.

 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Figyelem!

Az oldal használatával elfogadod az általunk hozott szabályokat.